Kattoremontti hinta - Paljonko katon remontoiminen maksaa?

Lue nämä vinkit katon remontoimiseen ja selvitä samalla kattoremontin hinta.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Kattoremontti – Lue nämä vinkit ennen kuin remontoit kattosi!

Kattoremontti koostuu useista eri vaiheista, ja niiden suunnittelu ja toteutus on tärkeää onnistuneen lopputuloksen kannalta. Kattoremontin etenemiseen voi sisältyä seuraavia vaiheita: vanhan katon purkaminen, aluskatteen ja tuuletusrakenteiden asentaminen, ruoteiden ja kattopaneelien asentaminen ja viimeisenä peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asentaminen. On tärkeää tehdä huolellista taustatutkimusta ja valita oikea urakoitsija lopputuloksen kannalta.

Eri kattotyypit ja niiden erityispiirteet

Valittavana on useita eri kattotyyppejä, ja niiden valintaan vaikuttavat mm. rakennuksen tyyli, sijainti ja käyttötarkoitus. Kattotyyppejä ovat esimerkiksi:

 • Peltikatto: Kestävä, edullinen ja helppo asentaa. Peltikatto on yleinen kattotyyppi Suomessa.
 • Tiilikatto: Pitkäikäinen ja perinteinen. Tiilikatto sopii erityisesti raskaamman rakenteen taloihin.
 • Huopakatto: Vesitiivis ja joustava. Huopakatto on hyvä valinta matalakaltevuksisille katoille.

On tärkeää tietää valitsemasi kattotyypin erityispiirteitä ja varmistaa, että se sopii rakennuksen tyyliin ja sijaintiin.

Tarvittavat luvat ja määräykset

Kattoremontin yhteydessä on tärkeää ottaa huomioon tarvittavat luvat ja määräykset. Kattoremonttiin liittyvät luvat voivat vaihdella kunnittain, joten on tärkeää selvittää etukäteen, mitä lupia tarvitset omassa kunnassasi. Rakennusluvan lisäksi saatat tarvita esimerkiksi toimenpideluvan tai ilmoituksen rakennusvalvontaviranomaiselle. Muista, että luvat ja määräykset voivat vaikuttaa myös katon materiaalin valintaan, joten huomioi ne suunnitteluvaiheessa.

Kattoremontin hinta

Kattoremontin hinta voi vaihdella suuresti erilaisten tekijöiden perusteella. Omakotitalon kattoremontin hinta yleensä vaihtelee välillä 2 000 – 25 000 €, kun taas taloyhtiön kattoremontti voi maksaa jopa yli 100 000 euroa. Seuraavat tekijät vaikuttavat kattoremontin hintaan:

 • Remontin laajuus
 • Koon koko
 • Käytetyt materiaalit
 • Kaltevuus
 • Kerrosten lukumäärä

Pienemmät kattoremontit, kuten maalaukset voivat maksaa noin 500-1000 euroa, kun taas suuremmat kattoremontit, kuten tiilikaton asentaminen, voivat maksaa 3000-5000 euroa.

Hinta-arvioiden vertailu

Saat parhaimman mahdollisen kattoremontin hinnan vertaamalla eri urakoitsijoiden tarjouksia. On hyvä pyytää useampi tarjous eri urakoitsijoilta, jotta voit vertailla niitä ja valita parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Keskimäärin kattoremontin hinta on 5 190 euroa (51,90 euroa/m²).

Esimerkki kattoremontin hinnasta:

Kun olet saanut tarjouksia eri urakoitsijoilta, vertaa niitä huolellisesti ja valitse paras vaihtoehto sinulle. Muista, että halvin ei aina ole paras, ja kannattaa ottaa huomioon myös urakoitsijan kokemus, referenssit, takuut ja asiakaspalvelun laatu.

Kattoremontin rahoitus

Jos haluat toteuttaa kattoremontin, mutta et ole varma rahoituksen järjestämisestä, olet oikeassa paikassa. Kattoremontin rahoitus on mahdollista ja Kilpailuta remonttilainaa 1000 € – 60 000 €, 1 – 15 vuoden laina-ajalla Remonttilainaa.com-palvelusta. Lainahakemuksesi kilpailutetaan usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, mikä voi auttaa sinua löytämään parhaan tarjouksen juuri sinun tilanteeseesi. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4% – 20% välillä.

Voit saada remonttilainatarjouksia, jos olet vähintään 18-vuotias, luottotietosi ovat kunnossa sekä sinulla on säännölliset tulot. Rahoituksen saaminen voi olla todella nopeaa, jopa saman päivän aikana, mutta viimeistään muutaman päivän sisällä hakemuksen jättämisestä. Tämä tarkoittaa, että voit aloittaa kattoremontin suunnittelun ja toteutuksen ilman viivästymistä.

Tässä on lyhyt yhteenveto rahoituksen hakemisesta:

 • Kilpailuta remonttilainaa 1000 € – 60 000 €
 • Laina-aika 1 – 15 vuotta
 • Lainahakemus kilpailutetaan usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken
 • Tarjottava nimelliskorko 4% – 20%
 • Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, luottotietojen tulee olla kunnossa ja hakijalla tulee olla säännölliset tulot

Kun olet päättänyt rahoituksesta, voit keskittyä kattoremontin suunnitteluun ja toteuttamiseen. Muista aina pyytää useita tarjouksia urakoitsijoilta ja vertailla niitä huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

Kattoremontin suunnittelu

Kattoremontin suunnittelu on tärkeä osa onnistunutta remonttia. Tässä osiossa käydään läpi suunnittelun keskeiset vaiheet, kuten aloitusajankohdan valinta, materiaalien ja työmenetelmien valinta sekä ammattilaisten valinta ja tarjouspyynnöt.

Aloitusajankohdan valinta

Kattoremontin suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon erityisesti aloitusajankohta. Kattoremontin teolle sopiva ajankohta riippuu monista tekijöistä, kuten katon rakenteesta, kattomateriaaleista ja sääolosuhteista. Yleensä kattoremontti kannattaa suorittaa kevät- tai kesäkuukausina, jolloin sääolot ovat suotuisat.

Materiaalien ja työmenetelmien valinta

Materiaalien ja työmenetelmien valinta on oleellinen osa kattoremontin suunnittelua. Eri kattomateriaaleilla on erilaisia ominaisuuksia ja hintoja, joten niiden valintaan kannattaa käyttää aikaa. Huomioi valinnassa myös katon eristys, aluskate ja tuuletus, jotka vaikuttavat kattosi energiatehokkuuteen ja kestävyyteen. Työmenetelmien valinnassa on syytä ottaa huomioon katon kunto ja rakenteelliset erityispiirteet, sekä mahdolliset paikalliset määräykset.

Ammattilaisten valinta ja tarjouspyynnöt

Kun olet valinnut sopivan ajankohdan kattoremontille ja päättänyt käytettävistä materiaaleista, on aika valita ammattilaiset ja pyytää tarjouksia. Usean tarjouksen pyytäminen eri yrityksistä auttaa vertailemaan hintoja ja löytämään sopivan urakoitsijan. Muista tarkistaa urakoitsijan taustat, referenssit ja vakuutukset ennen sopimuksen solmimista.

Näiden ohjeiden avulla voit suunnitella kattoremontin, joka vastaa omia tarpeitasi ja mahdollisuuksiasi.

Kattoremontin toteutus

Työmaan valmistelu

Kattoremontin toteutuksen ensimmäinen vaihe on työmaan valmistelu. Tässä vaiheessa on tärkeää varmistaa, että kaikki tarvittavat työkalut, materiaalit ja suojavarusteet ovat saatavilla. Lisäksi on huolehdittava turvallisuudesta ja varmistettava, että työalue on selkeästi rajattu ja merkitty.

Vaiheittainen työprosessi

Kattoremontin toteutuksessa noudatetaan usein seuraavaa vaiheittaista työprosessia:

 1. Vanhan katon purkaminen: Ensimmäisessä vaiheessa vanha katekerros ja aluskate poistetaan tarvittaessa.
 2. Aluskatteen asennus: Uusi aluskate asennetaan ohjeiden mukaisesti ja katolle tehdään tarvittavat läpiviennit.
 3. Kattotuotteiden asennus: Tässä vaiheessa asennetaan esimerkiksi kattoturvatuotteet, -pellit ja -tiilet.
 4. Lopullinen viimeistely: Kattoremontin viimeistelyvaiheessa tehdään pienet korjaukset ja siivoamiset.

Laadunvalvonta ja viimeistely

Kattoremontin aikana on tärkeää seurata laatua ja tehdä tarvittavat korjaukset ajoissa. Ammattitaitoisten asentajien käyttäminen takaa ammattimaisen toteutuksen. Keskimäärin remontti vie viisi päivää, mutta tämä voi vaihdella kohteiden mukaan.

On tärkeää pitää mielessä, että kattoremontin toteutus ja hinta tulisivat olla tasapainossa. Hyvä laatu ei saa maksaa liikaa, joten on hyvä käyttää useita eri tarjouksia ja vertailuja löytääkseen parhaan ratkaisun.

Muista, että kattoremontin toteutuksessa on tärkeää huomioida omat tarpeesi ja kattosi erityispiirteet. Käyttämällä ammattilaisia ja seuraamalla edellä mainittuja vaiheita, voit varmistaa, että kattoremontti sujuu ongelmitta ja laadukkaasti.

Kattoremontin jälkeiset toimenpiteet

Kun kattoremontti on valmis, on tärkeää huolehtia vielä muutamista jälkitoimenpiteistä.

Käyttöönottotarkastus

Kun kattoremontti on valmis, suoritetaan käyttöönottotarkastus. Tämä tarkoittaa, että ammattilainen tekee kattotarkastuksen ja varmistaa, että kaikki työvaiheet on tehty oikein ja katto on turvallinen käyttää. Tarkastuksen aikana tarkistetaan muun muassa aluskate, tuuletusrimat ja ruoteet.

Takuu ja huolto

Useimmat kattoremonttien tekijät tarjoavat takuun remontin jälkeen, joka voi kattaa esimerkiksi kattomateriaalin, työn tai molemmat. Tämä auttaa sinua rauhoittumaan, että saat apua, jos jotain ongelmia ilmenee takuuaikana.

Kattoremontin jälkeen on tärkeää huolehtia katon säännöllisestä huollosta, jotta katto pysyy hyvässä kunnossa ja sen käyttöikä pitenee. Huollon aikana tarkistetaan ja puhdistetaan muun muassa vesikourut, rännit ja kattokaivot.

Tärkeää:

 • Kattoremontin jälkeen, muista hoitaa käyttöönottotarkastus
 • Varmista, että saat takuun remontin jälkeen
 • Huolehdi katon säännöllisestä huollosta ja kunnossapidosta

Jätteiden käsittely ja kierrätys

Kattoremontin jälkeen syntyy usein paljon jätettä kuten vanhoja tiiliä, kattopeltejä ja aluskatteita. On tärkeää, että nämä jätteet käsitellään ja kierrätetään oikein.

Yleensä remontin tekijä huolehtii jätteiden käsittelystä ja kierrätyksestä, mutta on hyvä varmistaa tämä etukäteen. Muista kierrättää materiaalit oikein ja kysyä remontin tekijältä, jos sinulla on kysymyksiä jätteiden käsittelystä.

Kiinnitä huomiota:

 • Varmista, että jätteet käsitellään oikein ja kierrätetään
 • Kysy remontin tekijältä, jos sinulla on kysymyksiä jätteiden käsittelystä

Kokemuksia kattoremontista

Kun harkitset kattoremonttia, on hyvä tutustua muiden ihmisten kokemuksiin aiheesta. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin, mitä odottaa omalta remontiltasi.

Valitse luotettava urakoitsija: Monet ihmiset ovat kokeneet positiivisia tuloksia valitsemalla ammattitaitoisia ja luotettavia urakoitsijoita. Kuten tässä keskustelussa mainitaan, tarjoukset saattavat vaihdella suuresti, joten on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ja valita sellainen, joka vastaa sinun vaatimuksiasi ja budjettiasi.

Huomioi katon materiaali ja muoto: Eri katotyyppien kattoremonttikokemuksia voi olla hyödyllistä tutkia, sillä materiaali ja katon muoto vaikuttavat remontin vaativuuteen ja toteutukseen. Esimerkiksi omakotitalon kattoremontissa asiakas kertoo olleensa tyytyväinen Ruukin katon asennukseen vanhan huopakatteen tilalle.

Kattoremontin hinta voi vaihdella esimerkiksi katon muodon ja kohteen sijainnin mukaan. Tässä artikkelissa on esitetty kymmenen hintaesimerkkiä kattoremonteista. On hyödyllistä perehtyä erilaisiin hintaesimerkkeihin ja huomioida, että tarjoukset voivat vaihdella jonkin verran.

Yhteenvetona, kattoremonttikokemuksiin tutustumalla saat tietoa erilaisista materiaaleista, katon muodoista ja hintatiedoista, mikä auttaa sinua tekemään hyvin perusteltuja päätöksiä omassa kattoremontissasi. Muista myös vertailla urakoitsijoita ja pyytää useampia tarjouksia, jotta löydät parhaan vastineen rahoillesi.

Mökin kattoremontin erityispiirteet ja hinta

Mökin kattoremontin suunnittelussa on tärkeää tehdä ensin kattava katon kuntoarvio. Tämä auttaa ymmärtämään mökin katon nykyisen tilan ja mitä korjaustoimenpiteitä katto vaatii. Kuntoarvio kannattaa teettää ammattilaisella, joka osaa tunnistaa mahdolliset ongelmat ja antaa asiantuntevan arvion remontin laajuudesta.

Kattoremontin hinta mökillä riippuu monista tekijöistä, kuten katon materiaalista, koosta ja kaltevuudesta sekä remontin laajuudesta. Esimerkiksi pienten kattoremonttien, kuten maalausten, hinnat saattavat olla noin 500-1000 euroa, kun taas suuremmat remontit, kuten tiilikaton asentaminen, voivat maksaa 3000-5000 euroa.

Mökkikohtaiset tekijät ja materiaalivalinnat

Mökin kattoremontin toteutuksessa on myös huomioitava mökkikohtaiset tekijät ja materiaalivalinnat. Eri materiaaleilla, kuten huopakatolla, peltikatolla tai tiilikatolla, on omat hyvät ja huonot puolensa, joten valintaan vaikuttavat mökin sijainti, katon kuormitus sekä ympäristötekijät. Mökin kattoremontin kustannukset voivat vaihdella 2 000 – 25 000 € välillä, riippuen esimerkiksi katon koosta ja materiaalista.

Yleisiä materiaalivaihtoehtoja mökin kattoremonteissa:

 • Huopakatto: kestävä ja helppohoitoinen, soveltuu monenlaisille katoille
 • Peltikatto: pitkäikäinen ja kevyt materiaali, sopii monen tyyppisille mökeille
 • Tiilikatto: perinteinen ja kaunis valinta, soveltuu tietyille mökkiarkkitehtuureille

Valitessasi materiaaleja mökin kattoremonttiin, on tärkeää ottaa huomioon myös niiden asennuksen vaatimat erikoistyökalut ja -osaaminen sekä mahdolliset lisätyöt, esimerkiksi villin kattoturvatuotteet. Muista aina kilpailuttaa mökin kattoremontti ja selvitä todellinen hinta ennen remontin aloittamista, jotta voit budjetoida remontin kustannukset oikein ja löytää luotettavan urakoitsijan töiden toteuttamiseen.