Saunaremontti - Paljonko saunan remontoiminen maksaa?

Lue vinkit saunaremonttiin. Vinkkien avulla selvität helposti paljonko saunan remontoiminen maksaa.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Saunaremontti hinta

Saunaremontin hinta vaihtelee monien tekijöiden mukaan. Yleisesti ottaen saunaremontin hinta vaihtelee välillä 1 500 € – 8 000 € saunan koosta, remontin luonteesta ja tarvittavista materiaaleista riippuen 1. Keskimäärin saunaremontin hinta on 7 613 euroa (570,94 euroa/m²). Tässä osiossa käsitellään eri tekijöitä, jotka vaikuttavat saunaremontin hintaan ja tarjoavat neuvoja siihen, kuinka voit säästää kustannuksissa.

Kun suunnittelet saunaremonttia, ensimmäinen asia, joka vaikuttaa hintaan, on materiaalien laatu. Esimerkiksi lauteiden, paneelien, oven ja kiukaan uusiminen omakotitalon saunaan voisi maksaa yhteensä 4 500 €. Korkealuokkaisempien materiaalien käyttö voi nostaa hintaa, mutta niiden pitkäikäisyys ja esteettinen arvo voivat olla sen arvoisia.

Toinen tekijä, joka vaikuttaa saunaremontti hintaan, on saunan koko. Pienemmän saunan remontti on yleensä halvempi, kun taas suuremman saunan remontointi voi kustantaa enemmän. Yleisesti ottaen, voit odottaa hintojen olevan korkeampia, jos sinulla on suurempi sauna.

Urakoitsijan valinta myös vaikuttaa hintaan. Kilpailuttamalla saunaremontin voit löytää luotettavan paikallisen urakoitsijan, joka voi tehdä työn kilpailukykyiseen hintaan. Muista pyytää useita tarjouksia ja arvioida sekä urakoitsijoiden kokemus että heidän aiempien töiden laatu ennen sopimuksen tekemistä.

Yhteenvetona, saunaremontin hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten saunan koko, käytetään materiaalien laatu ja urakoitsijan valinta. Muista ottaa aikaa vertailla tarjouksia, harkita materiaalivaihtoehtoja ja tehdä perusteellinen suunnitelma ennen työn aloittamista.

Saunaremontin rahoitus

Saunaremontin rahoitus on tärkeä osa projektin suunnittelua ja toteutusta. Remonttilainaa.com -palvelun kautta voit kilpailuttaa remonttilainaa 1 000 € – 60 000 €, 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Lainahakemus kilpailutetaan usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten saat parhaan tarjouksen.

Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4% – 20% välillä, joten on tärkeää vertailla eri lainatarjouksia. Lainatarjouksia voi saada helposti ja nopeasti, jopa saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä. Viimeistään muutaman päivän kuluessa hakemuksesta saat tarjoukset käyttöösi.

Lainaa hakeaksesi sinun tulee olla vähintään 18-vuotias, luottotietojesi tulee olla kunnossa, ja sinulla tulee olla säännölliset tulot. Nämä kriteerit varmistavat, että lainantarjoaja voi luottaa sinuun takaisinmaksun suhteen.

Tässä on esimerkki siitä, miten remonttilainan kustannukset voivat jakautua eri laina-ajoille ja koroille:

Lainasumma Laina-aika Korko Kuukausierä
10 000 € 5 vuotta 4 % 184 €
20 000 € 10 vuotta 6 % 222 €
30 000 € 15 vuotta 8 % 289 €

Kun olet saanut tarjouksia eri rahoituslaitoksilta, vertaa niitä huolellisesti ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto. Saunaremontin rahoitus kannattaa järjestää hyvissä ajoin ennen projektin aloittamista, jotta voit keskittyä itse remontin toteutukseen.

Saunaremontin suunnittelu ja ideointi

Saunaremontti on erinomainen tapa uudistaa kotisi sauna. On tärkeää käyttää aikaa suunnitteluun ja ideointiin, jotta lopputuloksesta tulee juuri sellainen kuin haluat. Tässä osiossa käymme läpi saunaremonttiin liittyviä ideoita sekä erilaisia tyylejä ja trendejä.

Saunaremontti Ideat

Saunaremontin suunnitteluprojektissa kannattaa aloittaa ideoiden keräämisellä. Tässä muutamia esimerkkikeinoja, joilla voit parantaa saunan ulkonäköä, toimivuutta ja viihtyisyyttä:

 1. Lauteiden uusiminen: Voit vaihtaa lauteiden materiaalin, muodon tai värin luodaksesi uuden ilmeen saunallesi. Esimerkiksi kuusipuuta tai haapaa voi käyttää laudemateriaalina.
 2. Valaistuksen päivittäminen: Valitse moderneja ja energiatehokkaita valaisimia, joilla voit luoda miellyttävän tunnelman saunassa.
 3. Seinien ja kattojen verhoilu: Voit valita eri materiaaleja kuten puuta, kiveä tai laattaa, ja eri värivaihtoehtoja.

Tyylit ja Trendit

Saunaremontin toteuttaminen voi olla hyvä tilaisuus kokeilla uusia tyylejä ja trendejä. Tässä joitakin tyylejä ja trendejä, joihin voit tutustua saunaremonttisi suunnitteluvaiheessa:

 • Luonnonmateriaalit: Käyttämällä luonnonmateriaaleja, kuten puuta ja kiveä, voit luoda saunaympäristöön luonnollisen ja rauhoittavan tunnelman.
 • Minimalistinen tyyli: Yksinkertaiset värit ja linjat voivat toimia erinomaisesti saunan tilaratkaisuissa, ja voivat helpottaa siivousta ja kunnossapitoa.
 • Erikoisvalaistus: Saunan tunnelmaa ja tunnelmaa voi parantaa moninaisilla erikoisvalaistusvaihtoehdoilla, etenkin himmeämpi tai värikäs valaistus.

Ennen kuin aloitat saunaremontin, tee tarkka suunnitelma ja hanki tarvittavat materiaalit ja työkalut. Muista, että saunaremonttisi menestys riippuu hyvin suunnitellusta ja toteutetusta projektista. Seuraa näitä vinkkejä saadaksesi ideoita ja inspiraatiota saunasi uudistamiseen.

Saunan rakenteelliset vaatimukset

Ilmanvaihto

Saunaremontin aikana on tärkeää kiinnittää huomiota saunan ilmanvaihtoon. Hyvä ilmanvaihto takaa miellyttävän löylykokemuksen ja auttaa estämään kosteusvaurioita. Varo kuitenkin ylimääräistä ilmanvaihtoa, joka voi heikentää löylyä. Ilmanvaihto voi olla joko painovoimainen tai koneellinen; painovoimainen ilmanvaihto toimii luonnollisen ilmanvirtauksen avulla, kun taas koneellinen ilmanvaihto vaatii sähkötolpan.

Eristys

Eristyksen tarkoituksena on estää lämpöä pääsemästä ulos saunasta ja lisätä sen energiatehokkuutta. On tärkeää valita oikeat eristysmateriaalit saunan lämpöeristykseen. Yleisimmin käytetyt materiaalit ovat mineraalivilla ja lasivilla. Saunan eristyksen tulee olla riittävän paksu lämpöhäviön minimoimiseksi.

Kosteudenhallinta

Saunan kosteudenhallinta on oleellista saunan toimivuuden ja käyttömukavuuden kannalta. Kosteudenhallintaa edistäviä ratkaisuja ovat vedeneristys, oikean kallistuksen ja viemärien sijoittelu sekä rakenteiden purkaminen vanhoista saunarakenneosista. Käytä vain ammattilaisen asentamaa lattiavedeneristystä rakennusmääräyksiä noudattaen.

Kun suunnittelet saunaremonttia, tulee sinun ottaa huomioon oikean tyyppiset ja laatuinen materiaalit ja menetelmät saunan rakenteellisten vaatimusten täyttämiseksi. Näin voit nauttia onnistuneista löylyistä ja varmistaa saunan pitkäikäisyyden.

Remonttiprosessi

Purkutyöt

Saunaremontti alkaa usein purkutöillä. Tässä vaiheessa vanhat rakenteet, kuten lauteet, panelit ja kiuas, poistetaan tilasta. On tärkeää huolehtia turvallisuudesta purkutöiden aikana ja käyttää oikeita työkaluja. Muista myös suojata lattia ja muut pintamateriaalit, joihin et halua vaurioita.

Rakennus- ja Asennustyöt

Kun purkutyöt on tehty, on aika aloittaa rakennus- ja asennustyöt. Tässä vaiheessa uudet rakenteet pystytetään ja erilaiset asennukset suoritetaan. Saunan remontti ohjeita noudattamalla varmistat, että työskentelet oikeaoppisesti.

 • Lauteiden asennus: Uusien lauteiden asentaminen vaatii hieman nikkarointitaitoa, mutta ne voi yleensä tehdä itse.
 • Seinäpaneelien vaihto: Seinäpaneelien vaihtaminen on yksi tärkeimmistä vaiheista saunaremontissa. Paneelit voivat olla esimerkiksi puuta tai muuta sopivaa.
 • Kiuas: Kiukaan asentaminen tai vaihtaminen on olennainen osa saunaremonttia. Muista huomioida kiukaan tehokkuus ja turvallisuus.
 • Valaistus: Saunan tunnelmaan vaikuttaa oleellisesti valaistus. Halutessasi voit lisätä esimerkiksi led-nauhoja tai upotettuja valaisimia lauteiden alle tai katon rajoihin.

Viimeistelyvaiheet

Lopuksi tulevat saunaremontin viimeistelytyöt. Näitä ovat esimerkiksi pintojen maalaus, lattioiden laatoitus tai muut pintakäsittelyt. Viimeistelyvaiheessa on hyvä tarkistaa, että kaikki on kunnossa ja toimii odotetusti.

Saunaremontti onnistuu parhaiten suunnittelemalla työt huolellisesti ja noudattamalla ammattilaisten vinkkejä.

Kustannukset ja budjetointi

Saunaremontin kustannukset voivat vaihdella monista tekijöistä johtuen. Tässä osiossa käsitellään yleisesti, miten voit arvioida saunaremontti hintaa ja kuinka voit suunnitella budjettisi.

Saunaremontti hinta voi vaihdella 1.500 € – 8.000 € välillä saunan koosta, remontin luonteesta ja tarvittavista materiaaleista riippuen. Keskimäärin saunaremontin hinta on 7.613 euroa tai 570,94 euroa/m². Hinnan määräytymiseen vaikuttavat esimerkiksi käytetyt materiaalit, lauteiden malli ja kiuastyypit.

Kun suunnittelet saunaremonttia, on tärkeää muistaa budjetointi. Budjetin laatiminen auttaa sinua määrittämään, kuinka paljon varaa sinulla on käytettävissä projektiin. Voit laskea sauna hinta ja arvioida, kuinka suuret kustannukset voivat olla. Tässä muutamia asioita, jotka otetaan huomioon budjetin laatimisessa:

 • Mittaa saunan koko: Kustannukset riippuvat suurelta osin saunan koosta. Mittaa saunan pinta-ala ja korkeus, jotta voit arvioida materiaalikulut ja työn kustannukset.
 • Valitse materiaalit: Saunaremontin hinta voi riippua valituista materiaaleista. Esimerkiksi paneeleista, lauteista, kiukaasta ja ovista. Pidä mielessä laadukkaat ja kestävät materiaalit voivat maksaa enemmän, mutta niiden käyttöikä on pidempi.
 • Työvoimakustannukset: Työntekijöiden palkkiot voivat vaihdella urakoitsijasta riippuen. Muista kilpailuttaa saunaremontti löytääksesi luotettavan tekijän ja sopivimman hinnan.
 • Lisäkustannukset: Lisäkustannuksia voi ilmetä esimerkiksi, jos projektissa tulee vastaan odottamattomia ongelmia tai haluat lisätä uusia ominaisuuksia. Varaa budjettiin hieman ylimääräistä näitä varten.

Budjetin laatiminen on tärkeä osa saunaremontin suunnittelua. Se auttaa ennalta varautumaan kustannuksiin ja välttämään yllätyksiä remontin aikana. Seuraa budjettiasi projektiin koko ajan, jotta voit tehdä tarvittaessa muutoksia ajoissa.

Sauna ja kylpyhuoneremontti samalla

Saunaremontin yhteydessä on järkevää harkita myös kylpyhuoneremonttia. Tällöin sauna ja kylpyhuoneremontti voidaan toteuttaa samanaikaisesti, mikä säästää aikaa ja vaivaa sekä parantaa lopputuloksen laatua. Saunaremontin hinta on keskimäärin 7 613 euroa, ja remontin kustannukset voivat vaihdella riippuen monista tekijöistä, kuten materiaaleista ja vesieristystöistä.

Kun suunnittelet remonttia, muista ottaa huomioon tilan käytännöllisyys ja tulevaisuuden tarpeet. Voit esimerkiksi miettiä, haluatko muokata lauteiden sijaintia, toteuttaa vesieristyksen ammattilaisen avulla ja hankkia uusia kalusteita, kuten suihkun ja pesualtaan, kylpyhuoneen puolelle.

Hyödyllisiä vinkkejä remontin suunnittelussa voivat olla esimerkiksi:

 • Materiaalien valinta: Valitse laadukkaita ja kestäviä materiaaleja, kuten keraamiset laatat kylpyhuoneen lattioihin ja seinille sekä puuta tai komposiittimateriaaleja saunan lauteisiin.
 • Laadunvarmistus: Varmista, että käytät luotettavia ja osaavia ammattilaisia remontin toteutuksessa. Tämä takaa, että remontti on tehty hyvin ja kestää pitkään.
 • Vesieristys: Huolehdi, että kylpyhuoneen vedeneristys on tehty oikein ja se on dokumentoitu. Tämä estää vesivahinkoja tulevaisuudessa ja parantaa tilojen käyttöikää.

Onnistunut sauna- ja kylpyhuoneremontti voi kestää jopa 40 vuotta, joten sen toteutukseen kannattaa panostaa aikaa ja resursseja. Hyvin tehty remontti lisää myös asumismukavuutta ja voi nostaa asunnon arvoa.