WC remontti hinta - Paljonko WC:n remontointi maksaa?

Lue vinkit WC remonttiin. Vinkkien avulla selvität WC remontin hinnan.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

WC remontti – Lue vinkit joilla onnistut!

WC-remonttia suunnitellessa on olennaista huomioida erilaisia seikkoja, jotta lopputulos olisi toimiva, esteettisesti miellyttävä ja kestävä pitkällä aikavälillä. Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua onnistumaan WC-remontissa.

Ennen remontin aloittamista on tärkeää tehdä huolellinen suunnitelma. Remonttisuunnitelmassa tulisi ottaa huomioon tilan koko, mahdolliset rakenteelliset muutokset, kalusteiden sijoittelu sekä valon ja värien käyttö. Pienestäkin WC-tilasta voidaan saada toimiva ja viihtyisä panostamalla huolelliseen suunnitteluun ja laadukkaisiin materiaaleihin parhaat ideat pienen WC remonttiin.

Yksi tärkeä seikka WC-remontissa on lattioiden ja seinien materiaalien valinta. Esimerkiksi kosteuden kestävät laattamateriaalit ovat erinomainen ratkaisu WC-tilassa. Värien valinta on myös tärkeää, ja oikeilla väreillä voi luoda avaran ja raikkaan tuntuisen tilan pienten WC remontti-vinkit.

Kun suunnittelet WC-tilan kalusteita, on hyvä panostaa korkealaatuisiin ja toimiviin kalusteisiin, kuten peileihin, pesualtaisiin ja WC-istuimiin. Myös vesikalusteiden vaihto ja pienet putkityöt voivat olla osa WC-remonttia.

Kokonaisvaltaisen WC-remontin hinta voi vaihdella laajasti riippuen tilan koosta, remontin luonteesta ja tarvittavista lisätöistä. Keskimäärin hinta on noin 1.500 € – 6.000 €.

Muistathan, että taloyhtiössä tehtävistä WC-remonteista on usein asunto-osakeyhtiölain mukaan ilmoitettava taloyhtiölle tai isännöitsijälle.

WC remontin rahoitus

WC remontin rahoituksessa on useita vaihtoehtoja, jotka voit harkita oman taloudellisen tilanteen ja remontin tarpeiden mukaan. Ensimmäinen askel on laatia budjetti, jossa otetaan huomioon remontin kustannukset, kuten materiaalit, työvoima ja mahdolliset lisäkustannukset. Tämän jälkeen voit alkaa tutkia eri rahoitusvaihtoehtoja.

Yksi yleinen tapa rahoittaa WC remontti on hakea lainaa. Voit hakea remonttilainaa Remonttilainaa.com -palvelustamme. Lainaa voi saada 2000 eurosta jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen WC-remonttiin on ilmaista, eikä se sido sinua mihinkään. Voit siis kokeilla maksutta palvelun toimivuutta ja katsoa, millaisia lainatarjouksia saat.

Toinen rahoitusvaihtoehto on käyttää asuntolainan lisälainaa tai säästöjä. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla on jo olemassa olevaa asuntolainaa tai säästöjä. Voit ottaa yhteyttä pankkiisi ja kysyä lisätietoja asuntolainan lisälainasta tai muista rahoitusvaihtoehdoista.

Asunnon kunnossapitoon liittyvät remontit ovat usein välttämättömiä, ja niiden tekemiseen kannattaa varautua. WC remontin rahoittaminen voi olla haaste, mutta oikeanlaisilla suunnitelmilla ja rahoitusvaihtoehdoilla onnistut tekemään tarvittavat parannukset kodissasi.

WC remontin suunnittelu

WC-remontin suunnittelun ensimmäinen askel on tilasuunnittelu. Tässä vaiheessa mietitään, kuinka voit parhaiten hyödyntää pienen WC-tilan. Seinään kiinnitettävä WC-istuin on yksi hyvä vaihtoehto, joka luo avaramman vaikutelman. Huomioi myös säilytystilan ja liikkumatilan tarpeet suunnittelussa.

Materiaalivalinnat

Materiaalien valinta on tärkeä osa WC-remonttia. Panosta laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin, kuten laattoihin, vesikalusteisiin ja pesualtaisiin. Huomioi, että materiaalit ovat helppoja pitää puhtaana ja niiden pitäisi kestää aikaa.

Kosteuseristys ja LVI-työt

Kosteuseristys on erittäin tärkeää pienen wc remontissa. Olennaisia asioita ovat esimerkiksi vesieristys kalusteiden alla ja seinissä sekä kosteutta kestävät ratkaisut. LVI-työt tulee tehdä ammattilaisen toimesta, jotta varmistetaan, että putkistot ja viemärit ovat asianmukaisesti asennettuja.

Työvaiheet ja aikataulutus

WC-remontin eri työvaiheet suunnitellaan ennakkoon ja aikataulutus tehdään realistiseksi ottaen huomioon mahdolliset viivästykset. Yleensä wc-remontin hinta liikkuu noin 1000 € – 9 000 € välillä, riippuen työvaiheista ja kalusteiden kustannuksista.

 • Valmistelutyöt, kuten vanhojen kalusteiden purkaminen
 • Kosteuseristyksen ja vesieristyksen asennus
 • Lattian ja seinien laatoitus tai muun pintakäsittelyn valinta
 • Kalusteiden asennus ja LVI-työt
 • Viimeistelytyöt

Noudata näitä neuvoja suunnitellessasi pientä wc-remonttia ja varmista, että remontti onnistuu sujuvasti ja budjetin mukaan.

WC remontin budjetointi

WC-remontin budjetointi vaatii huolellista suunnittelua. Ensimmäinen askel on arvioida kokonaiskustannukset, jotka vaihtelevat useiden tekijöiden mukaan. Yleisesti ottaen, wc-remontin hinta liikkuu noin 1 000 € – 9 000 € välillä. Kokonaiskustannukset riippuvat esimerkiksi seuraavista tekijöistä:

 • WC pinta-ala
 • Suoritettavat työvaiheet
 • WC-kalusteiden kustannukset

On tärkeää muistaa, että pientenkin wc-tilojen remontointi kannattaa toteuttaa ammattilaisten avulla, koska ne vaativat usein erikoisosaamista.

Laatoituksen hinta

Laatoituksen hinta on yksi wc-remontin budjetoinnin keskeisistä osista. Erilaiset laatat voivat merkittävästi vaikuttaa kokonaiskustannuksiin. On olemassa monenlaisia laattoja eri hintaluokissa, joten tutkimalla eri vaihtoehtoja voit löytää sinulle parhaiten sopivan ratkaisun.

Vessan laatoituksen hinta riippuu mm. seuraavista tekijöistä:

 1. Laattojen materiaali (esim. keraaminen, posliini)
 2. Laattojen koko ja muoto
 3. Laattojen laadunluokka
 4. Laatoitusalueen pinta-ala
 5. Työn monimutkaisuus

Tarjoukset vaihtelevat firmojen mukaan, joten on suositeltavaa kilpailuttaa useita toimijoita saadakseen parhaan mahdollisen hinnan. Kun olet valinnut sopivan palveluntarjoajan, muista tehdä selkeä sopimus remontin toteuttamisesta, jotta vältyt mahdollisilta ongelmilta.

Kuivan WC remontti

Kuivan WC remontti on yksi yleisimmistä kodin kunnostusprojekteista. Tällaisen remontin kohdalla on tärkeää keskittyä erityisesti käytettyjen materiaalien laatuun, suunnittelun huolellisuuteen ja asennustyön ammattimaisuuteen. Tässä osiossa käsittelemme joitakin tärkeitä seikkoja, joita tulisi ottaa huomioon kuivan WC remontissa.

Aloitetaan remontin suunnittelusta. Hyvä suunnittelu on erittäin tärkeää remontin onnistumisen kannalta. Käytä aikaa miettiäksesi, minkälainen ilme haluat saada aikaan kuivassa WCä ja millaisia materiaaleja, kalusteita sekä värejä haluat käyttää. Oikeilla valinnoilla voit tehdä tilasta avaran ja viihtyisän.

Seuraava vaihe on valita sopivat materiaalit remonttiin. Laadukkaat materiaalit ovat erittäin tärkeää kestävän ja pitkäaikaisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Valitse laadukkaita kaakeleita ja lattiamateriaaleja kestävyyden ja esteettisyyden varmistamiseksi. Myös WC-kalusteet, kuten pönttö ja pesuallas, tulisi olla laadukkaita ja hyvän näköisiä.

Kuivan WC remontin yhteydessä voit tehdä joitakin töitä itse, kuten purku- ja pintaremonttia. Kuitenkin on hyvä muistaa, että joitakin töitä, kuten LVI-asennuksia, ei saa suorittaa ilman ammattilaisen apua.

Remontin kustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen remontin laajuudesta ja materiaalien valinnasta. Keskimäärin kuivan wc remontti voi kustantaa noin 1000€ – 9 000€. Alustava budjetti voi auttaa sinua tekemään oikeita valintoja remontin aikana ja pitämään kustannukset hallinnassa.

Muista, että hyvin suunniteltu ja toteutettu kuivan WC remontti voi lisätä merkittävästi asunnon arvoa ja viihtyisyyttä.