Vakuudellinen remonttilaina - Kannattaako se?

Vakuudellinen remonttilaina ei ole välttämättä vakuudetonta halvempi vaihtoehto. Hae remonttilainaa vakuuksilla tai ilman kilpailutuksemme avulla.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Mikä on vakuudellinen remonttilaina?

Vakuudellinen remonttilaina tarkoittaa sellaista lainaa, jonka vakuudeksi sinun tulee asettaa riittävän arvokas vakuus. Vakuutena voi toimia esimerkiksi oma asunto. Monelle lainaan vaadittava vakuus nostaa kynnystä ottaa remonttilainaa. Ensinnäkään jokaisella meistä ei edes ole mitään sellaista omaisuutta, jonka voisi asettaa lainan vakuudeksi. Toiseksi esimerkiksi oman kodin asettaminen lainan vakuudeksi ei välttämättä tunnu kovin kivalta idealta ja voi jopa aiheuttaa lisästressiä omaan arkeen. Mieleen saattavat hiipiä jopa sellaiset ajatukset, että mitä jos katto lähtee pään päältä ja jään taivasalle.

Myöskään toisen ihmisen pyytämistä takaajaksi ei monikaan pidä kovin miellyttävänä vaihtoehtona. Valitettavan usein onkin kuultu tarinoita, joissa hyvää hyvyyttään toisen lainan taannut henkilö on joutunut vaikeuksiin, kun lainanottaja ei olekaan pystynyt maksamaan lainaansa takaisin sovitusti. Kaikki nämä seikat saavat monen lainanottajan niskakarvat pystyyn, kun puhutaan vakuudellisista remonttilainoista.

Edellä mainitun lisäksi vakuudellisen remonttilainan ottaminen ei ole kovin yksinkertaista. Jotta vakuus hyväksyttäisiin lainan vakuudeksi, tulee lainanottajan toimittaa luotonmyöntäjälle monenlaisia dokumentteja ja lainaneuvotteluihin voi mennä reippaasti aikaa. Vakuudellinen remonttilaina ei siis ole välttämättä se kaikista nopein vaihtoehto.

Mikä on vakuudeton remonttilaina?

Onneksi on olemassa toinenkin vaihtoehto – vakuudeton remonttilaina! Nimensä mukaisesti et tarvitse lainkaan vakuuksia tai takaajia voidaksesi hakea tällaista lainaa. Vakuudettoman remonttilainan hakeminen ja kilpailuttaminen on myös erittäin yksinkertaista ja nopeaa, koska sinun ei tarvitse toimittaa asettamaasi vakuuteen liittyviä dokumentteja eikä käydä henkilökohtaisia lainaneuvotteluja. Itse asiassa koko lainanhakuprosessin ja remonttilainan kilpailuttamisen voi hoitaa netissä.

Kuinka haen vakuudetonta remonttilainaa?

Suosittelemme, että tutustut tässä vaiheessa näppärään ja ilmaiseen palveluumme ja sieltä löytyvään lainahakemukseen. Voit hakea sivuston kautta vakuudetonta remonttilainaa 100 eurosta 70 000 euroon asti 1-15 vuoden takaisinmaksuajalla. Korot alkavat sivustomme kautta tarjottavissa remonttilainoissa 4,19 prosentista. Kun täytät sivuston lainahakemuksen, kilpailutamme remonttilainasi yli 30 eri pankin ja muun rahoituslaitoksen kautta ja voit löytää itsellesi mahdollisimman edullisen vakuudettoman remonttilainan. Hakemuksen täyttäminen kestää joitakin minuutteja etkä vielä sitoudu mihinkään. Hakemuksen lähettämisestä ei myöskään aiheudu sinulle lisäkuluja, joten voit hakea kilpailutettua vakuudetonta remonttilainaa matalalla kynnyksellä.

Tarvittaessa voit käyttää sivuston näppärää lainalaskuria apuna arvioidessasi remonttilainasi tulevia kuukausieriä. Valitse laskurista tarvitsemasi lainasumma sekä toivomasi laina-aika, minkä jälkeen laskuri laskee arvion lainan kuukausierästä. Jos kuukausierä tuntuu liian suurelta, voit kokeilla, auttaisiko laina-ajan pidentäminen. Tarvittaessa on tietysti myös harkittava lainasumman pienentämistä. Laskuri onkin näppärä apulainen puntaroidessasi juuri sinulle sopivimman remonttilainan lainasummaa ja -aikaa.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, rentoudu ja odota kaikessa rauhassa yhteistyökumppaneidemme juuri sinulle räätälöimiä remonttilainatarjouksia. Tarjouksia alkaa pian tipahdella sähköpostiisi ja päätösvalta pysyy sinulla koko prosessin ajan. Voit siis itse valita tarjousten joukosta juuri sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon, sillä uskomme, että juuri sinä itse tiedät parhaiten, mikä on paras vakuudellinen remonttilaina tilanteessasi. Kun edessäsi on joukko hyviä, valmiiksi kilpailutettuja lainatarjouksia, on hyvien valintojen tekeminen helppoa, vaikka sinulla ei olisikaan juuri talousalan kokemusta tai osaamista. Päätöksen tehtyäsi ja sopimuksen allekirjoitettuasi ovat rahat pian tililläsi. Nyt on aika tehdä omista remonttiunelmista totta!

Remonttilaina verotuksessa

On tärkeää tutustua myös niihin periaatteisiin, joiden mukaan remonttilainaa käsitellään verotuksessa. Tämän tiedon avulla voit nimittäin säästää rahaa! Remonttia tehdessä pienetkin säästöt ovat usein tarpeen, joten tutustu ihmeessä remonttilaina verotuksessa -aiheeseen huolellisesti jo ennen remonttilainan ottamista!

Perusperiaate on, että omassa verotuksessa on mahdollista vähentää sellaisen lainan korot, jotka on otettu vakituisen asunnon peruskorjaukseen. Vähennettävän osuuden määrä vaihtelee jonkin verran vuosittain – esimerkiksi vuonna 2021 tällaisen lainan koroista oli mahdollista vähentää 10 prosenttia, mutta vuonna 2022 vähennettävä määrä oli pudonnut viiteen prosenttiin. Ajankohtainen tilanne kannattaakin aina tarkistaa, kun remonttilainan ottaminen on ajankohtaista.