Kylpyhuoneremontti hinta - Paljonko kylpyhuoneen remontoiminen maksaa?

Lue vinkit kylpyhuoneremonttiin. Vinkkien avulla selvität kylpyhuoneremontin hinnan.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Kylpyhuoneremontti onnistuu näillä vinkeillä

1. Ajoita remontti oikein. Kylpyhuoneremontti on mahdollista tehdä myös talvella, joka voi olla yrityksille hiljaisempaa aikaa. Tällöin remontin aloittaminen saattaa olla nopeampaa.

2. Tee taustatutkimusta urakoitsijasta. Etsi alueesi taustatarkistetut urakoitsijat, katso referenssejä ja lue asiakkaiden arvioita. Näin löydät luotettavan tekijän kylpyhuoneremontillesi.

3. Säästä rahaa välttämällä tyypillisiä virheitä. Suunnitellessasi kylpyhuoneremonttia, ota huomioon yleisimmät virheet ja pyri välttämään niitä, tämä auttaa säästämään rahaa pitkällä tähtäimellä.

4. Huomioi budjetointi ja investointi. Kylpyhuoneremontti on usein suuri investointi, joten sen suunnittelu ja toteutus kannattaa tehdä huolella. Pidä mielessä, että täydellisen remontin sijaan voit myös uudistaa vanhan kylpyhuoneen erilaisilla pinnoitusmenetelmillä, kuten mikrosementillä tai kaakelin maalauksella.

Tässä muutama vinkki kylpyhuoneremontin toteuttamiseen:

 • Suunnittele kylpyhuoneen tilaratkaisut huolellisesti
 • Valitse kestävät ja laadukkaat materiaalit
 • Huomioi kosteudenpoisto ja ilmanvaihto
 • Varmista, että remontti noudattaa määräyksiä ja asetettuja standardeja

Noudattamalla näitä vinkkejä saavutat onnistuneen kylpyhuoneremontin ja luot viihtyisän tilan, joka kestää käyttöä ja aikaa.

Kylpyhuoneremontin hinta

Kylpyhuoneremontin hinta vaihtelee monen tekijän mukaan, kuten remontin laajuuden, materiaalien laadun ja työn monimutkaisuuden perusteella. Keskimääräinen kylpyhuoneremontin hinta on noin 6 718 – 8 521 euroa, mutta hinnat voivat vaihdella suuresti. Silikonisaumojen vaihto ja muut pienemmät työt maksavat yleensä 200 – 500 euroa, kun taas koko kylpyhuoneen täysremontti voi maksaa 2 500 – 20 000 euroa.

Hintalaskurin käyttö

Kylpyhuoneremontin hinta-arvion saamiseksi on olemassa erilaisia hintalaskureita, joita voit hyödyntää. Hintalaskurin avulla voit vertailla alueesi remonttiyrityksiä ja löytää luotettavan tekijän kylpyhuoneremontille. Laskurit antavat hinta-arvion välillä 1 601 – 24 400 euroa, minkä avulla voit säästää jopa 30% remonttikustannuksista.

Neliöhinnan ymmärtäminen

Kylpyhuoneremontin neliöhinta on toinen tapa auttaa sinua ymmärtämään remontin kustannuksia. Esimerkiksi, jos keskimääräinen kylpyhuoneremontin hinta on 607,09 euroa/m², voit käyttää tätä tietoa arvioidaksesi oman kylpyhuoneesi remonttikustannukset. Neliöhinnan lisäksi olisi hyvä ottaa huomioon materiaalien osuus remontista, joka on yleensä noin 30-60% kokonaiskustannuksista.

Kun suunnittelet kylpyhuoneremonttia, mieti budjettiisi sopivia materiaaleja ja valintoja. Tiedätkö, mitä haluat kylpyhuoneeltasi, ja muista kysyä asiantuntijoilta neuvoa, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Kylpyhuoneremontin rahoitus on tärkeä osa remonttisuunnitelmaa. Onneksi rahoitusvaihtoehtoja on useita, joiden avulla voit toteuttaa unelmasi kylpyhuoneesta. Tässä osiossa käymme läpi muutamia rahoitusvaihtoehtoja, joiden avulla voit suunnitella kylpyhuoneremonttisi budjetin.

Voit kilpailuttaa remonttilainaa 1000 € – 60 000 € summille, ja laina-aikavälinä voi olla 1 – 15 vuotta. Remonttilainaa.com-palvelun kautta voit täyttää maksuttoman lainahakemuksen, joka kilpailutetaan usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4% – 20%.

Kilpailuttaessasi kylpyhuoneremontin rahoitusta Remonttilainaa.com kautta, saat kattavan kuvan markkinoiden rahoitustarjouksista. Tämä auttaa sinua löytämään sopivimman rahoitusvaihtoehdon omiin tarpeisiisi.

Lopuksi, muista vertailla eri rahoitusvaihtoehtoja huolellisesti, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan ratkaisun. Kylpyhuoneremontti on investointi, joka nostaa kodin arvoa ja asumisen laatua, joten on tärkeää valita rahoitus, joka palvelee parhaiten sinun tarpeitasi.

Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Hyvä kylpyhuoneremontti vaatii suunnittelua jossa otetaan huomioon ergonomia ja käytännöllisyys. Aloitetaan pohtimalla kylpyhuoneen pohjaratkaisua ja sijoitusta. Pyri luomaan optimaalinen tilankäyttö ja helppo käytettävyys, jotta pesuhuone remontti onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Inspiroidu ja kerää ideoita tutustumalla erilaisiin lähteisiin, kuten Googleen, sisustuslehtiin ja blogeihin. Mieti tarpeitasi ja sisustusta tarkasti, esimerkiksi minkälaisia kalusteita tarvitset, kuten allaskaapit, wc-istuimet, suihkuseinät tai kylpyammeet. Ota huomioon myös kuinka monen henkilön käytössä tila on päivittäin.

Säilytystilan tarve on myös tärkeä osa suunnittelua. Järjestä riittävästi tilaa kaapeille ja hyllyille, jotta kylpyhuonetarvikkeet pysyvät järjestyksessä. Tämä auttaa ylläpitämään siistiä ja toimivaa kylpyhuonetta.

Hinnan arvioiminen on oleellinen osa suunnittelua. Kylpyhuoneremontin hinta voi vaihdella 3 500 € – 40 000 € keskimäärin, riippuen muun muassa kylpyhuoneen pinta-alasta, remontin laajuudesta ja vesipisteiden lukumäärästä. Selvitä oma budjettisi, jotta voit suunnitella kustannustehokkaan mutta laadukkaan remontin.

Lopuksi, muista että kylpyhuoneremontti on haastava projekti ja se vaatii monia erikoisratkaisuja. Hyvin suunniteltu ja toteutettu kylpyhuoneremontti kuitenkin parantaa merkittävästi kodin arvoa ja asumismukavuutta. Onnea suunnitteluprosessiin!

Pienen kylpyhuoneen remontin erityispiirteet

Pienen kylpyhuoneen remontti voi olla haasteellinen, mutta onnistuneella suunnittelulla ja toteutuksella saat tilasta toimivan ja viihtyisän. Pienessä tilassa jokainen neliömetri on tärkeä, ja kalusteiden sekä varusteiden sijoittelu on tärkeää huomioida tarkasti. Suunnittelussa kannattaa kiinnittää huomiota myös valaistukseen, sillä oikein toteutettu valaistus lisää tilan tuntua ja parantaa käyttömukavuutta.

Pienen kylpyhuoneen remontointiin voi sisältyä seuraavia töitä.

 • Laatoituksen uusiminen
 • Putkien ja vesipisteiden käsittely
 • Kalusteiden asennus tai vaihto
 • Valaistuksen parantaminen
 • Lattiakaivojen, vesieristysten ja kosteuden käsittely

Pienen kylpyhuoneen remontin kustannukset

Pienen kylpyhuoneen remontti hinta vaihtelee sen mukaan, mitä töitä remonttiin sisältyy. Keskimäärin kylpyhuoneremontin hinta on 6 718 euroa (607,09 euroa/m²). Pienemmät työt, kuten silikonisaumojen vaihto, voivat maksaa noin 200–500 euroa. Pienessä kylpyhuoneessa hintaan vaikuttavat tekijät ovat muun muassa remontin laajuus, laadittavat materiaalit, kalusteet ja asennustyöt.

Alla on esimerkkejä hinnoista eri remonttien kohdalla:

Työn laatu Hinta
Silikonisaumojen vaihto 200 € – 500 €
Laatoituksen uusiminen 1000 € – 2000 €
Kalusteiden asennus 500 € – 1500 €
Valaistuksen parantaminen 300 € – 1000 €

On tärkeää hankkia useita tarjouksia eri urakoitsijoilta ja vertailla niitä, jotta saat parhaan hinnan ja laadun remontillesi. Muista tarkistaa urakoitsijoiden referenssit, jotta voit olla varma työn laadusta.

Kylpyhuoneen ja saunan yhdistelmäremontti

Yhdistettäessä kylpyhuoneremontti ja saunaremontti samanaikaisesti, on mahdollista säästää sekä aikaa että kustannuksia. Kylpyhuone ja saunaremontin hinta vaihtelee projektin laajuuden, materiaalien ja työn määrän mukaan. Tässä osiossa käsittelemme kylpyhuoneen ja saunan yhdistelmäremontin toteutusta sekä kuluja.

Aloittaa remonttisuunnittelun keräämällä ideoita ja inspiraatiota eri lähteistä. Suunnittelun tueksi kannattaa harkita ammattilaisten konsultointia, kuten suunnittelijaa tai sisustussuunnittelijaa, joka auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun. Tämän jälkeen kilpailuta urakoitsijat saadaksesi käsityksen projektin kustannuksista.

Yleisesti sauna-pesuhuone remontin hinta määrittyy eri tekijöiden perusteella, kuten materiaalien valinnalla, tilan koolla ja remontin laajuudella. Kustannukset voivat vaihdella noin 5000–20 000 euroa. Alla on esimerkki kustannusten jakautumisesta:

Erä Keskimääräinen hinta
Suunnittelu 500 – 2 000 EUR
Materiaalit 2 000 – 10 000 EUR
Työ ja asennus 2 000 – 10 000 EUR

On tärkeää huomioida, että hinnat ovat vain suuntaa antavia ja lopullinen hinta voi vaihdella projektikohtaisesti. Kustannusten minimoimiseksi suositellaan vertailemaan eri tarjouksia ja miettimään, mitkä materiaalit ja ratkaisut parhaiten sopivat sinulle ja budjetillesi.

Kylpyhuoneen ja saunan yhdistelmäremontti voi lisätä asumismukavuutta, toiminnallisuutta ja kodin arvoa. Investoimalla laadukkaisiin materiaaleihin ja ammattitaitoiseen työhön varmistat kestävän ja ajattoman lopputuloksen, josta voit nauttia pitkään.

Märkätilojen remontointi

Märkätilojen, kuten kylpyhuoneiden, pesuhuoneiden, saunojen ja kodinhoitohuoneiden, remontointi on erittäin tärkeä osa asunnon kunnossapitoa. Märkätilaremontti tulee teettää alaan erikoistuneilla ammattilaisilla, sillä ne ovat rakennusteknisesti vaativimpia remontteja.

Hinnoittelu märkätilaremonteissa vaihtelee monien tekijöiden perusteella. Keskimääräinen hinta on noin 2300€/m², mutta se voi nousta ylöspäin remontin laajuudesta ja valituista pintamateriaaleista riippuen. Esimerkiksi kylpyhuoneremontin kustannukset voivat olla välillä 3 500 – 40 000 €. Hinnat vaihtelevat suuresti muun muassa kylpyhuoneen pinta-alan, remontin laajuuden ja vesipisteiden lukumäärästä riippuen.

Mitä ottaa huomioon märkätilojen remontissa:

 1. Valitse ammattilainen: Kuten aiemmin mainittu, märkätilojen remontit ovat vaativia ja niiden toteutuksen tulee olla korkealaatuista. Ammattilaisen valinta on ensiarvoisen tärkeää.
 2. Urakan kesto: Remontin ajaksi märkätilat ovat pois käytöstä. Kylpyhuoneremontti voi kestää 2-6 viikkoa tilojen koosta ja muutoksen laajuudesta riippuen.
 3. Suunnittelu: Ennen remontin alkua on hyvä miettiä, millainen lopputulos halutaan. Ammattisuunnittelija voi auttaa sinua tekemään oikeita valintoja ja säästämään kustannuksissa.
 4. Budjetin laatiminen: Selvitä kustannukset etukäteen ja laadi budjetti, joka kattaa kaikki remontin osa-alueet.

Muista, että hyvin suunniteltu ja toteutettu märkätilojen remontti lisää asunnon arvoa ja käyttömukavuutta. Käänny ammattilaisten puoleen ja pidä huolta kylpyhuoneesi kunnossapidosta.

Kylpyhuoneremontin kilpailuttaminen

Kilpailuttaminen on tärkeä osa kylpyhuoneremontin suunnittelua, sillä se auttaa sinua löytämään parhaat urakoitsijat ja saamaan kustannustehokkaimmat tarjoukset. Tässä osiossa keskitymme antamaan vinkkejä kylpyhuoneremontin kilpailuttamiseen ja siihen, kuinka voit saada parhaat tarjoukset projektillesi.

Aloita kilpailutusprosessi keräämällä tarjouksia eri urakoitsijoilta. Voit kertoa heille remontin laajuudesta, toiveistasi ja budjetista, jotta saat mahdollisimman tarkkoja kustannusarvioita. Tässä vaiheessa on myös hyvä pyytää urakoitsijoilta referenssejä ja lukea aikaisempien asiakkaiden arvioita, jotta voit arvioida heidän luotettavuuttaan ja ammattitaitoaan.

Kun olet kerännyt useita tarjouksia, vertaile niitä huolellisesti ottaen huomioon seuraavat seikat:

 • Hinta: Vertaile tarjousten kokonaishintoja ja yksityiskohtia, kuten materiaalien kustannuksia ja työn osuutta. Muista, että halvin tarjous ei välttämättä ole paras, ja laatu sekä palvelu voivat olla tärkeämpiä tekijöitä.
 • Aikataulu: Selvitä, kuinka nopeasti urakoitsijat voivat aloittaa työt ja kuinka kauan remontti kestää. Pidempi aikataulu voi vaikuttaa asumiseesi ja aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia esimerkiksi väliaikaisesta asumisesta.
 • Referenssit: Tarkista urakoitsijoiden aiemmat kylpyhuoneremontit, kuinka tyytyväisiä asiakkaat ovat olleet lopputulokseen ja urakoitsijan työtapoihin.

Kun vertailu on tehty, voit neuvotella valitsemasi urakoitsijan kanssa sopimuksen yksityiskohdista, kuten maksuehdoista, takuusta ja mahdollisista muutoksista projektin aikana. Muista myös tarkistaa, että urakoitsija kuuluu ennakkoperintärekisteriin, jotta voit hyödyntää kotitalousvähennystä, jonka maksimimäärä on vuonna 2023 2 250€ per henkilö.

Kilpailuttamalla kylpyhuoneremontin voit löytää parhaan hinta-laatusuhteen ja säästää jopa 30% remonttikustannuksissa. Onnea kilpailutukseen ja upean kylpyhuoneen toteuttamiseen!

Kylpyhuoneremontin tuntihinta

Kylpyhuoneremontin hinta vaihtelee monien tekijöiden perusteella. Tässä osiossa keskitymme kylpyhuoneremontin tuntihintaan.

Kylpyhuoneremontin tuntihinta määräytyy usein käytettävien materiaalien, työvoiman ja remontin laajuuden perusteella. Yleisesti ottaen, tuntihinnat voivat vaihdella noin 50 € – 150 € riippuen remontin vaativuudesta, ammattilaisten kokemuksesta ja työvoiman saatavuudesta. On hyvä pitää mielessä, että projektin kustannukset voivat muuttua tuntihintojen lisäksi materiaalien hinnan heilahtelun mukaan.

Tässä on muutamia eri tekijöitä, jotka vaikuttavat kylpyhuoneremontin tuntihintaan:

 1. Kylpyhuoneremontin laajuus: Remontin laajuus on merkittävä tekijä hinnan määrittämisessä. Pienemmät muutokset, kuten silikonisaumojen vaihto, voivat olla edullisia (200 € – 500 €) verrattuna täydelliseen kylpyhuoneremonttiin (2 500 € – 20 000 €), jossa koko kylpyhuone uusitaan.
 2. Materiaalien laatu: Halvemmat materiaalit voivat alentaa remontin kustannuksia, mutta laadukkaiden materiaalien valitseminen voi parantaa kylpyhuoneen käyttöikää ja lisätä asunnon arvoa. Tilastollisesti materiaaleilla voi olla 30-60% osuus kylpyhuoneremontin kokonaiskustannuksista.
 3. Urakoitsijan kokemus ja työn laatu: Kokeneemmat ammattilaiset saattavat veloittaa enemmän tuntihinnan osalta, mutta heidän työnsä myös parantaa kylpyhuoneen kestävyyttä ja turvallisuutta.

Kilpailuttamalla kylpyhuoneremontin voit löytää parhaiten hinta-laatusuhteeltaan vastaavan urakoitsijan. Tarkastele erilaisia tarjouksia ja huomioi tekijät, jotka vaikuttavat kylpyhuoneremontin tuntihintaan, jotta voit tehdä viisaan päätöksen.

Omakotitalon kylpyhuoneremontti

Omakotitalon kylpyhuoneremontti on investointi, joka lisää kotisi arvoa ja toimivuutta. Kylpyhuoneremontin hinta riippuu monista tekijöistä, kuten remontin laajuudesta, materiaalivalinnoista ja käytettävistä kalusteista. Tässä osiossa kerromme sinulle keskimääräiset kustannukset ja annamme vinkkejä remontin suunnitteluun.

Kustannukset

Keskimääräinen kylpyhuoneremontti omakotitalossa maksaa 7 000 – 16 000 €. Kylpyhuoneen kalusteiden hinnat vaihtelevat tyylin ja laadun mukaan, mutta hyvälaatuiset ja toimivat kalusteet saa noin 1 000-1 500 eurolla. Hintaan vaikuttaa myös valitsemiesi pintamateriaalien laatu sekä mahdollisten putkistotöiden tarve.

Remontin suunnittelu

Ennen kuin aloitat kylpyhuoneremontin, kannattaa tehdä huolellinen suunnitelma remontin laajuudesta, tyylistä ja budjetista. Pohti seuraavia kysymyksiä:

 • Minkälaiset toiminnot haluat kylpyhuoneeseesi (esim. suihku, amme, kaksi allasta)?
 • Onko nykyinen putkisto- ja sähköjärjestelmä riittävä vai tarvitaanko niitä muuttaa?
 • Minkälainen tyyli ja värimaailma haluat kylpyhuoneeseen?
 • Kuinka paljon olet valmis investoimaan remonttiin?

Mieti myös, tarvitseeko kylpyhuoneremontin yhteydessä tehdä muita töitä, kuten vesieristys tai laatoitus. On tärkeää suunnitella remontti huolellisesti, jotta vältyt yllättäviltä lisäkustannuksilta ja saavutat toivotun lopputuloksen.

Yhteenveto

Omakotitalon kylpyhuoneremontti vaatii huolellista suunnittelua, ja hinta riippuu monista tekijöistä, kuten remontin laajuudesta ja materiaalivalinnoista. Keskimääräinen hinta on 7 000 – 16 000 €.